به گزارش راهیان نور، هشتمین جلسه هیأت امنای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به ریاست سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و با حضور جمعی از مقامات عالیرتبه لشکری و کشوری صبح یکشنبه در سالن قصرشیرین موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در تهران برگزار شد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در جلسه امروز بحث و تصمیمگیری اساسی درباره چگونگی بزرگداشت دفاع مقدس در سال ۹۹ و توسعه آثار فرهنگی، هنری و مکتوب دفاع مقدس گرفته شد. همچنین درباره برنامهها و بودجه سال آینده بحث و تبادل نظر شد.
وی از تولید یک اثر مستند فاخر درخصوص دفاع مقدس خبر داد و افزود: یک اثر مستند ماندگار و تمامکننده توسط صدا و سیما و با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بر اساس ۵۶ پروژه پژوهشی که طی ۱۳ سال در مراکز نیروهای مسلح و دستگاههای مختلف جمعآوری شده بود، تولید خواهد شد که نشاندهنده تصویری روشن از همه صنوف و اقشار در این دفاع همهجانبه خواهد بود.
سرلشکر باقری به فعالیت مجموعه مراکز فرهنگی و موزههای دفاع مقدس سراسر کشور اشاره و عنوان کرد: تاکنون ۱۰ مرکز در استانها در حال فعالیت هستند و بیش از ۱۰ موزه دیگر هم در سال آینده افتتاح خواهد شد که در جلسه امروز درباره چگونگی فعالیت و محتواهای آنها صحبت شد.
پنج موزه جدید دفاع مقدس در آستانه بهرهبرداری
سردار سرتیپ بسیجی بهمن کارگر رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس نیز در این جلسه با بیان اینکه ۲۰ درصد از موزههای دفاع مقدس در کشور مربوط به حوادث انقلاب و پنج الی ۱۰ درصد نیز مربوط به جبهه مقاومت است، عنوان کرد: برای سال آینده که مصادف با چهلمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی است، برنامههای متعددی پیشبینی شده که از جمله میتوان به آماده بودن تعداد ۱۰ موزه برای افتتاح اشاره کرد که البته پنج موزه دیگر هم تا پایان سال برای افتتاح آماده خواهد شد.
وی همچنین در خصوص تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس هم افزود: امسال از ۲۰۰ هزار پیشکسوت دفاع مقدس در استانهای کشور تجلیل به عمل آمد، اما سال آینده در نظر داریم از یک میلیون نفر از پیشکسوتان دفاع مقدس در اقشار مختلف تجلیل کنیم.
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس ادامه داد: در موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی بخشی را برای فعالیتهای محور مقاومت پیشبینی کردهایم که بزودی افتتاح خواهد شد؛ این نمایشگاه قرار بود هفته گذشته افتتاح شود، اما چون با مراسم چهلمین روز شهادت حاج قاسم سلیمانی مصادف شد، مراسم افتتاحیه به تعویق افتاد.
وی تاکید کرد: هر کجا مسئله دفاع مقدس بوده، تمام مسئولان دستگاههای مختلف از ما جلوتر در صحنه حضور داشتهاند لذا باید گفت که در این حوزه مشکلی نداریم.
لزوم تدوین چهارچوبی برای پرداختن به دفاع مقدس جهت رفع شبهات
حجت الاسلام علی سعیدی مسئول دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا هم در این جلسه عنوان کرد: امروز که سالها از اتمام جنگ تحمیلی میگذرد هنوز شبهاتی پیرامون این دوران مطرح میشود، به همین خاطر باید چهارچوبی تدوین شود تا فرماندهان و تحلیلگران آن را بپذیرند و خارج از آن مطلبی عنوان نکنند.
سردار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی نیز در جلسه مورد اشاره اظهار داشت: در بخش امنیت پشت جبههها باید نقش کمیتههای انقلاب اسلامی، شهربانی و ژاندارمری مد نظر قرار گیرد؛ بویژه اقداماتی که در دهه ۶۰ در مقابله با گروههای ضد انقلاب و ترورهایی که صورت میگرفت، معرفی شود.
انجام دو هزار و ۱۰۰ عمل آئورت در بیمارستانهای صحرایی پشت جبهه
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در این جلسه عنوان کرد: در عرصه دفاع مقدس مسائل بسیار مهم و بزرگی وجود دارد که هنوز مغفول مانده است به عنوان مثال مسائل اجتماعی از جمله موضوعاتی است که هنوز به آن صورت که باید در جامعه مطرح نشده، بر این اساس به شدت نیازمند پرداختن به موضوعات اجتماعی که در دوران دفاع مقدس در پشت جبههها حادث شده، هستیم.
وی افزود: یکی از اقداماتی که در دوران دفاع مقدس صورت گرفت برپایی بیمارستانهای صحرایی در نزدیکی خط مقدم جبههها بود؛ فقط در یک مورد یکی از پزشکان حاضر در این بیمارستانها تعداد دو هزار و ۱۰۰ عمل جراحی آئورت انجام داده است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: تشییع حاج قاسم سلیمانی نشان داد مردم مخاطبان دفاع مقدس هستند، اما در این رابطه آنچه کم داریم محصول است که برای تهیه محصول باید از سوژههای مختلف استفاده کنیم.
علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما هم در جلسه مورد اشاره عنوان کرد: در صنعت دفاعی کارهای بسیار بزرگی انجام شده، اما همچنان پیشکسوتان این حوزه ناشناخته ماندهاند، در صورتی که اگر امروز در این حوزه خودکفایی داریم نتیجه تلاشهایی است که از زمان دفاع مقدس آغاز شده است.
↧