دانش پژوهی یکی از ارکان مهم رشد و تعالی در هر جامعهای است و افراد جامعه برای تشکیل آرمانشهر خود موظفند هرکدام در زمینه مورد علاقه خود و مورد نیاز جامعه به تحصیل علم بپردازند.
در دین مبین اسلام نیز بر این مهم تاکید بسیار شده است تا جایی که در بعد فردی زندگی، رسول خدا توصیه به علم آموزی و کسب معرفت از گهواره تا گور میکنند و در بعد حکومتی میبینیم شرط آزادی اسرا را علم آموزی به مسلمین عنوان میکنند تا از این فرصت برای رشد علمی جامعه اسلامی بهرهبرداری کنند.
در همین راستا باید توجه داشت تاریخ نشان داده در هر زمان و مکانی وقتی جماعتی از مستضعفین انقلاب کنند و در نقطه مقابل منافع و تمایلات مستکبرین بایستند، از سوی قدرتهای ظالم تهدید و تحدید میشوند، لذا امروزه در عصر انقلاب اسلامی نیز شاهد تحریمهای ظالمانه جبهه استکبار علیه مردم ایران هستیم.
باید توجه داشت همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند «خود دانش مایهی اقتدار است؛ ثروتآفرین است؛ قدرت نظامیآفرین است؛ قدرت سیاسیآفرین است.» یکی از راههای ایستادگی در برابر ظلمها و تحریمها و یکی از ابزار مهم پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی برای جوانان، دانش پژوهی و علم آموزی است.
دوران طلایی دفاع مقدس و حضور جوانان در جبههها نیز خود الگوی بسیار روشنی برای این امر است که در فعالیتهای انقلابی و جهادی نیز از تحصیل دانش نباید بازماند، تا جایی که یک پنجم شهدای دفاع مقدس را اقشار دانشآموز، دانشجو و طلبه تشکیل میدهند و در طول جنگ نیز در سنگرها کلاسهای علم و معرفت و امتحانات تحصیلی برپا بوده است.
امروزه نیز فعالیت علمی در دورههای خادمی راهیان نور، اردوهای جهادی و دوران سربازی، میتوانند مصادیق تداوم فرهنگ دفاع مقدس باشند و از مسئولین مربوطه انتظار میرود در کنار امور اجرایی و فرهنگی این سه عرصه حضور جوانان انقلابی، برای کمک به علم آموزی و دانش پژوهی و معرفت افزایی این جوانان نیز برنامه ریزی لازم را داشته باشند.
انتهای پیام/
نویسنده: خادم الشهدا محمد صدارت
↧