به گزارش راهیان نور؛ علی بهرامی در جلسه ستاد اربعین دانشجویی علم الهدی که امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد اظهار کرد: سال گذشته 67 هزار و 405 دانشجو در بهمن و اسفند به راهیان نور اعزام شدند که اگر به تعداد دانشجویان اعزامی به شمال غرب اضافه کنیم در مجموع 75 هزار نفر به این اردوها اعزام شدند.
وی افزود: تعداد زائران اولی در راهیان نور سال گذشته 47 هزار و 500 نفر بودند که ازین تعداد 55.9 درصد دختران و 44.1 درصد را دانشجویان پسر تشکیل میدادند. 40 درصد کاروان ها به صورت مستقل و 60 درصد به صورت متمرکزی ازطریق دانشگاهها اعزام شدند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی تصریح کرد: سال 96 افزایشی در اعزام دانشجویان به راهیان نور نداشتیم و حتی هشت دهم درصد نیز کاهش داشتیم
وی با بیان اینکه سرانه اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور غرب به ازای هر دانشجو 25 هزار تومان اخذ از دانشجو و 165 هزار تومان نیز حمایت از سوی دانشگاههاست گفت: شروع ثبت نامها از اول مرداد و اعزام خادمین از دهم مرداد خواهد بود. کاروانهای دانشجویی نیز از 14 مرداد اعزام میشود. مراسم افتتاحیه 16 مرداد در سردشت آذربایجان غربی برگزار میشود.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی ادامه داد: پیش بینی ما اعزام 10 هزار دانشجو به این اردوهاست که مدت سه روز برای کاروانها در نظر گرفته شده است.
بهرامی اظهار کرد: برگزاری نمایش رزمی و فرهنگی در هماهنگی با ارتش، بازدید از مناطق عملیاتی شمال غرب از برنامههای این اردو خواهد بود.
وی گفت: دستور العمل اجرایی راهیان نور غرب یک ماه پیش توسط بسیج دانشجویی به نواحی ابلاغ شده و دستورالعمل آموزش عالی به زودی به دانشگاه ابلاغ میشود. همچنین مراسم اختتامیه این اردوها 31 مرداد برگزار خواهد شد. استانهای کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی و ایلام میزبان اردوهای راهیان نور شمال غرب هستند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی اظهار کرد: 50 درصد از هزینه اعزام توسط سازمان بسیج و 30 درصد نیز توسط استانها و 20 درصد توسط دانشجو پرداخت می شود. دانشجویان می توانند با مراجعه به سامانه rahenor.ir ثبت نام کنند.
وی همچنین گزارشی از پیاده روی اربعین سال گذشته ارائه داد و افزود: سال 94 ستاد ملی اربعین دانشگاهیان راه اندازی شد که امسال پیشنهاد میشود علاوه بر ساماندهی حضور دانشجویان که هدف اولیه این ستاد است در سال جاری هویت و ماهیت علمی و پژوهشی به این ستاد اضافه شود.
بهرامی درباره راه اندازی سامانه جامع اربعین دانشجویی گفت: با راهاندازی این سامانه ستادهای استانی تقویت شدند، به طوری که بیش از 200 جلسه با این موضوع در سراسر کشور برگزار شد. مهمترین فعالیت در سال گذشته صدور مجوز برای دانشجویان مشمول به خدمت بود که 51 هزار نفر درخواست مجوز خروج داشتند و در مجموع 46 هزار نفر مجوز خروج دریافت کردند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: از این تعداد پنج هزار دانشجو ورودشان به کشور ثبت نشده است و از نظر نظام وظیفه این دانشجویان به کشور بازنگشتهاند و یا مهر ورود نخوردهاند که با پیگیریهای صورت گرفته در حال حاضر 3100 نفر دیگر این مشکل را دارند که قبل از فرا رسیدن پیاده روی اربعین پیگیری و حل خواهد شد.
بهرامی افزود: سال گذشته در مراحلی از ثبت نام که مربوط به استعلام نظام وظیفه از دانشگاهها بود به مشکل برخوردیم، در هر کدام از ثبت نامها در این مرحله ما مشکل داشتیم و امیدواریم امسال این مساله را بتوانیم به درستی حل کنیم.
بهرامی درباره هزینه دریافتی از دانشجویان در پیاده روی اربعین سال گذشته گفت: 700 هزار تومان به صورت میانگین اخذ شده است که در شهرهای کربلا و نجف اسکان یافتند و 60 هزار تومان نیز به ازای هر دانشجو مجموعههای دانشگاهی هزینه کردهاند.
مسئول قرارگاه نور بسیج دانشجویی با اشاره به افزایش قیمت ارز در سال جاری عنوان کرد: پیش بینی میکنیم هر دانشجو امسال بیش از یک میلیون تومان هزینه داشته باشد که باید از ظرفیت مجموعههای صندوق رفاه نیز استفاده کنیم.
انتهای پیام/
↧