به گزارش راهیان نور، نام شهید علی هاشمی با قرارگاه نصرت و تلاشهای شبانهروزی وی در منطقه هورالهویزه جهت انجام عملیات خیبر و بدر گرهخورده است.
شهید علی هاشمی و همراهانش در قرارگاه نصرت کار بزرگی را انجام دادند و یکی از عملیات بزرگ جنگ در سوم اسفند سال 62 در این منطقه به اجرا درآمد که نام "خیبر" را به خود گرفت و در سال بعد (63) نیز عملیات دیگری در این منطقه به نام"بدر" انجام شد. درواقع یکی از جبهههای فعال عملیاتی ایران علیه رژیم بعث عراق منطقه هورالهویزه بود که شهید علی هاشمی آن را طراحی کرد.
نیروهای کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح پیکر سردار علی هاشمی را بعد از 22سال کشف و شناسایی کرد به همین منظور بخشی از زندگی این شهید والامقام در نوشتار ذیل میآید.
سردار حمید سر خیلی فرمانده قرارگاه مدینه بندرعباس و هم رزم شهید علی هاشمی در گفتوگویی صمیمی با خبرنگار جهاد رسانه شهید در عملیات شهدای کربلای4، گفت: آخرهای جنگ تحمیلی در جزیره مجنون بودیم سپاه ششم خوزستان تشکیلشده بود و از تعداد یگانهایی که تو جزیره مجنون مستقر بودند فرمانده سپاه ششم علی هاشمی بود اون موقع اگر اشتباه نکنم 25 سالش بود و فرمانده قرارگاه بود.
وی افزود: در حالت عادی فرمانده قرارگاه باید بالای 50 سال سن داشته باشه تا بتواند درجاتش بگیره و بعد به یاد یگان 10 الی 15 تا یگان زیر نظرش باشه اما علی هاشمی با 25 سال سن فرمانده سپاه ششم در جزیره مجنون شد.
سردار سر خیلی تأکید کرد: شهید علی هاشمی در دوران دفاع مقدس توانست قرارگاه نصرت را در منطقه هورالهویزه راه اندازی کند و با مطالعات و تحقیقاتی که از این منطقه داشت شرایطی را فراهم کرد که پس از چند عملیات ناموفقی که ایران در جبهه داشت شرایط جبههها را به نفع کشور تغییر دهد و در این زمان سپاه به این نتیجه رسید که میتواند از منطقه هوالهویزه عملیاتی را به سمت مواضع ارتش بعثی برای تصرف جاده اماره- بصره انجام دهد و منطقه وسیعی را به تصرف دربیاورد تا از این طریق فشار بر ارتش عراق افزایش یابد.
این فرمانده دفاع مقدس در مورد علت عدم معرفی سردار علی هاشمی طی سالهای پس از جنگ نیز گفت: تا سالیان درازی که صدام بر مسند قدرت بود انتظار داشتیم که علی هاشمی زنده از چنگال رژیم بعث عراق آزاد شود چون مشخص نبود که پس از مفقود شدن چه سرنوشتی را پیداکرده است. ابهام در مورد شهادت یا زندهبودن علی هاشمی باعث شد که خانواده ایشان و هم سپاه علاقهای به مطرح کردن ایشان نداشته باشند تا در صورت زندهبودن رژیم بعث عراق مانع آزادی وی نشود و یا با طرح شهادت وی در صورت زندهبودن صدام او را به شهادت نرساند. اما پس از سقوط رژیم بعث عراق و در پی تفحصهایی که انجام شد احتمال شهادت علی هاشمی قوت گرفت و هماکنون پیکر مطهر ایشان به آغوش میهن بازگشته است.
سردار حمید سرخیلی به تلاشهای شهید علی هاشمی در منطقه هورالهویزه اشاره کرد و افزود: در شرایطی که عملیات نظامی ایران به بنبست رسیده بود قرارگاه نصرت توانست منطقه هورالهویزه و جزایر مجنون را برای عملیات آماده کند.
وی در مورد نحوه شهادت سردار علی هاشمی نیز گفت: در روزهای آخر جنگ ارتش عراق حملات خود را به جبهههای ایران آغاز کرد و در پی حملهای که عراق در پشت قرارگاه نصرت داشت شهید علی هاشمی و تعدادی از دوستانش به این منطقه عزیمت کردند و ظاهراً در داخل هور مورد اصابت آتش دشمن قرارگرفته و در خود هور به شهادت میرسند و حالا پس از 22 سال بقایای پیکر مطهر ایشان به همراه تعدادی دیگر از شهدا به میهن بازگشته و انشاء الله در روز جمعه در تهران تشییع میشود.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: شهید علی هاشمی یکی از برادران عربزبان خوزستانی ما بود که همه خانواده ایشان در خدمت انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی تلاشهای بسیار داشتند و نام علی هاشمی برای همیشه بهعنوان یکی از چهرههای شاخص در میان سرداران دفاع مقدس به یادگار خواهد ماند.
وی در پایان در وصف ویژگیهای شهید هاشمی گفت : بسیار دقیق و حساس بود و در جلسات که صحبت میکرد تا شما نمیگفتی این تعداد نیرو این یگان این تانک این نفربر کجا و چه منطقهای و چه قطعاتی داره قبول نمیکرد میدید و دقیق میشد و این راز موفقیتش بود.
انتهای پیام/
علیرضا رزاقیان/970102111
یادمان عملیات کربلای چهار
خبرنگار جهاد رسانه ای شهید رهبر
↧